De Avondschool: -Banner Home - Opleidingen - Secundair Volwassenenonderwijs - Talen - Spaans

Spaans

Naar boven Spaans Richtgraad 1

Je kent wel een paar woordjes, maar verder dan "camarero, dos cervezas por favor, gracias, olé" kom je niet? Geen nood. Na slechts één jaar Spaans kan je al heel wat: je leert je behelpen in dagdagelijkse situaties (hotel reserveren, de weg vragen, iets over je familie vertellen,.) en ondertussen steek je heel wat op over de Spaanse en Latijnsamerikaanse cultuur. Spreken en luisteren staan op de voorgrond, maar lezen en schrijven komen ook aan bod, onder de vorm van formulieren invullen, ansichtkaarten schrijven en toeristische informatiebrochures uitpluizen. In het tweede jaar van richtgraad 1 wordt de reeds verworven kennis verder uitgediept én er komen nieuwe thema's aan bod: gezondheid, wonen, . Ook leer je praten over het verleden en toekomst. Ook de Spaanstalige bevolking leer je beter kennen. Een etentje in een Spaans restaurant, een diavoorstelling, een babbel met een Spaanssprekende in de klas brengen je alvast in de juiste sfeer!

Naar boven Spaans Richtgraad 2

Proficiat. hier spreek je al een aardig mondje Spaans. Je begrijpt een conversatie en geschreven informatie of zelfs een kort tekstje schrijven vormt voor jou geen probleem meer. Tijdens de leerjaren in richtgraad 2 leer je vooral vlot spreken over dagdagelijkse gebeurtenissen en belevenissen: zonder al te hard na te moeten denken kan je al vertellen over "lo que te pasó el fin de semana pasado" of over "el libro que más me ha gustado". Grammaticale items worden vooral communicatiegericht aangepakt: door de vele praktische oefeningen zal je woordenschat automatisch uitbreiden.

Naar boven Spaans Richtgraad 3

In richtgraad 3 ligt de nadruk nog meer op conversatie. In kleine klasgroepen wordt op degelijk niveau gesproken over thema's, gekozen door de cursisten zelf: over het algemeen gaat de voorkeur uit naar actualiteit in de ruimere zin en het leven in Latijns Amerika en Spanje. Indien noodzakelijk, wordt grammatica nog wat opgefrist.

Naar boven Sfeerbeelden en activiteiten

Citytrip Barcelona 2005