De Avondschool - Servicemenu
Home - Opleidingen - Snel Wegwijs

Snel wegwijs op onze website

typ de tekst die je binnen onze site wil zoeken

Ga als volgt te werk bij het kiezen van een opleiding

Via de knop aanbod krijg je meteen een duidelijk overzicht van de verschillende opleidingen die door CVO Panta Rhei de Avondschool worden aangeboden.

De opleidingen worden onderverdeeld in 3 grote groepen:
    oude benaming(en)

1. De Specifieke Lerarenopleiding

SLO GPB-opleiding/D-cursus

Specifieke Lerarenopleiding Hoger Beroepsonderwijs Secundair Volwassenenonderwijs

2. Het Hoger Beroepsonderwijs

HBO5 Graduaat

3. Het Secundair Volwassenenonderwijs

SVWO

De specifieke lerarenopleiding is bedoeld voor wie het "diploma van leraar" wil behalen.

Het hoger beroepsonderwijs leidt tot het diploma van gegradueerde (niveau hoger onderwijs)

Alle overige opleidingen horen tot de groep secundair volwassenenonderwijs (vb. talen, ...)

Heb je in ons aanbod een opleiding gevonden die je aanspreekt dan wil je daar uiteraard meer over weten en zoek je wellicht antwoord op volgende vragen ...

• Hoe wordt de opleiding georganiseerd?
  • Hoelang duurt de opleiding?
  • Kom ik in aanmerking om de opleiding te volgen? (Voldoe ik aan de toelatingsvoorwaarden?)
  • Wat houdt de opleiding concreet in? (Welke doelstellingen en competenties worden nagestreefd?)
  • Hoeveel kost de opleiding?
  • Waar en wanneer gaat de opleiding door?

Bijna alle opleidingen worden georganiseerd volgens de modulaire structuur.
Dit betekent dat de opleiding opgesplitst wordt in meerdere MODULES die los van elkaar gevolgd kunnen worden.

Omdat je zelf kan bepalen hoeveel modules je tegelijk wil volgen, kan je dus zelf jouw studielast bepalen.

STRUCTUURSCHEMA

Om het overzicht te bewaren en je te helpen bij het samenstellen van je studietraject werd voor elke modulaire opleiding een structuurschema opgesteld.
Het structuurschema bestaat uit een schematisch overzicht van alle modules waaruit een opleiding is opgebouwd en vermeldt tevens het aantal lestijden (LT) dat aan elke module wordt besteed (vb. een module van 60LT bestaat uit 60 lesuren van elk 50 minuten).

MODULEFICHE

Via de modulefiches kan je per module een meer gedetailleerde beschrijving raadplegen.

De modulefiches bevatten o.a. informatie over volgende thema's:

de begincompetenties

(aan welke voorwaarden moet de cursist voldoen om toegelaten te worden tot de module)

de leerinhouden

(welke thema's en lesonderwerpen komen aan bod)

de eindcompetenties

(wat moet de cursist kennen en kunnen aan het eind van de module)

de onderwijsvorm(en)

(hoe worden de lessen gegeven)

het studiemateriaal

(welke cursusmateriaal moet worden aangeschaft)

de studiekosten

(hoeveel kost deelname aan de module)

de wijze evaluatie

(hoe en wanneer wordt er geëvalueerd)

LEERPLAN

Desgewenst kan je ook het "leerplan" van de opleiding raadplegen

UURROOSTER & KOSTPRIJS

Via de knoppen "uurroosters" en "tarieven" kom je te weten waar en wanneer een opleiding door gaat en hoeveel de opleiding kost.

overtuigd van een opleiding ... schrijf je dan snel in!

Via de knop hoe inschrijven kom je te weten waar en wanneer je kan inschrijven en welke formaliteiten je hiervoor zoal zal moeten vervullen.

toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen.

Geen probleem.

Stuur een mailtje naar info@avondschool.be

Of maak een afspraak met onze trajectbegeleider voor een persoonlijk en individueel gesprek.