De Avondschool: -Banner Home - Opleidingen - HBO5 - Graduaat Meertalig Secretariaat

Graduaat Meertalig Secretariaat

AFSTUDEERRICHTING  TALEN

AFSTUDEERRICHTING  INFORMATICA

naar boven Overzicht

Cursiste Meertalig Secretariaat van CVO PANTA RHEI de Avondschool JESSICA GEIRNAERT wordt professioneel bachelor - Management Assistent via een aanvullingstraject aan de Hogeschool Gent.

>>> lees haar verhaal

naar boven Opleidingsstructuur en lijst met modules

De opleiding wordt modulair ingericht en omvat vijf clusters die op hun beurt uit één of meerdere modules bestaan. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden.

Er kan gekozen worden tussen twee afstudeerrichtingen: optie Talen en optie Informatica. Wie alle modules van de clusters Talen, Secretariaatsmedewerker en Informaticaverwerking en de modules van een afstudeerrichting succesvol beëindigt, behaalt een graduaatsdiploma Meertalig Secretariaat.

klik om te vergroten en de detaillijst van de leereenheden te bekijken

totaal aantal lestijden = 1500
Indien je het modeltraject volgt, kan je de modulaire opleiding voltooien in drie schooljaren.

naar boven Beknopt overzicht van de opleiding

Zeg niet zomaar secretaresse tegen een management assistent …

De management assistent is en blijft de rechterhand van elke bedrijfsleider. Niet alleen herinnert zij (of hij) haar baas aan de verjaardag van zijn vrouw, ze stuurt haar ook bloemen en koopt de juiste cd voor de verjaardag van zijn oudste dochter of steunkaarten voor de lokale voetbalploeg van zijn jongste zoon.
Uiteraard komt niet zozeer dit aspect van de job aan bod in deze modulair ingerichte opleiding, maar veeleer het communicatieve en administratieve aspect.
Het wordt kinderspel voor jou om mensen telefonisch met raad en daad bij te staan. Gedurende deze opleiding wordt je talenkennis dan ook flink uitgebreid. Omdat je het aanspreekpunt van de firma wordt, is het ook van belang je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, en dit uiteraard niet enkel in het Nederlands.
Offertes opmaken, klachtenbrieven opstellen, dat komt allemaal aan bod in de lessen handelscorrespondentie.
Ook de basisprincipes boekhouden en het gebruik van handelsdocumenten en beginselen van burgerlijk en sociaal recht staan op de agenda.
Zelfs het informaticapakket Windows heeft voor jou na de opleiding geen geheimen meer en typen doe je blind op het eind van de opleiding.
Kortom… de opleiding Meertalig Secretariaat maakt van jou de ideale secretaresse waarnaar elk bedrijf op zoek is.

naar boven Doelgroep

Gezien de opleiding Meertalig Secretariaat modulair ingericht wordt, kunnen cursisten enerzijds één of meerdere afzonderlijke modules volgen als aanvulling op hun achtergrond of huidige job, eventueel met het oog op promotie. Anderzijds kan geopteerd worden om het gehele traject te doorlopen. Na het succesvol doorlopen van alle modules, wordt een graduaatsdiploma Meertalig Secretariaat uitgereikt.

naar boven Toelatingsvoorwaarden
raadpleeg de lijst met de toelatingsvoorwaarden van het HBO

naar boven Inschrijvingskosten

bekijk het inschrijvingsgeld per eenheid