Lassen

De lessen gaan door op KTA Mobi, Coupure Rechts 312, Gent.
Voor informatie, beschikbaarheid van de plaatsen, lesplaatsbezoek,... gelieve contact op te nemen met het secretariaat, we bezorgen je het telefoonnummer van onze leerkracht.

De lessen gaan door op afspraak volgens de beschikbaarheid van de toestellen.    

De opleiding lassen, georganiseerd in goed uitgeruste werkplaatsen, opent de poort naar tewerkstelling in vele takken van de bedrijfswereld en biedt een antwoord op de steeds stijgende vraag naar goed geschoolde vakspecialisten.

Na het volgen van de opleiding lassen kan je aan de slag in alle takken van de metaalverwerkende industrie zoals bijvoorbeeld constructie, centrale verwarming, carrosserie. De ruime opleiding met talrijke praktijkuren vormt je om tot een professioneel lasser met kennis van de nieuwste technologische laserevolutie.
     
De opleiding lassen bestaat uit 4 deelopleidingen die elk uit meerdere modules bestaan:

GASSMELT lasser - BMBE lasser - MIG/MAG lasser - TIG lasserGedurende de opleiding worden enkele proefstukken beoordeeld. Een positieve beoordeling is vereist om toegelaten te worden tot de examens.

Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof (VOV).   

De opleiding Lassen behoort tot het studiegebied Mechanica - electriciteit.

Het certificaat LASSER leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.

Voor meer info, contacteer onze studiedienst.

Structuurschema's

Studiefiches

Inschrijvingskosten

extra kosten: € 0,50 per lestijd
aankoop van de cursus: ongeveer € 1,00  
boeken (optioneel) :

  • voor Mig/Mag: € 15

  • voor Tig lassen: € 20
     

Opgelet: cursisten dienen zelf werkkledij, veiligheidsschoenen en lashandschoenen aan te kopen. Lashandschoenen kunnen aangekocht worden op school.

Leerplannen